Unsupported Tech World 2 1.1.x+ Bug Reporting

Status
Not open for further replies.

Jadedcat

New Member
Jul 29, 2019
2,615
1
0
I hope I'm posting this to the right place. Apologies if I fuzz up.

I've been running a low-volume (2-3 users max) TechWorld2 server since 2.1.0.1. Upgraded to 2.1.1.1 as soon as it came out.

While people are using the server, it will crash after a seemingly random amount of time, or simply shut itself down.

Here's what the log says just as the users are disconnected and the system stops responding:



At this point, I either have to restart the system because it shut itself down, or kill off the processes manually (kill -9 required, graceful exit requests are ignored) and restart the service.

It also crashes. The following logs are preceded by excessive memory usage and high CPU loads (230%+)



Best guess I have is that some chunk is loading with some item in it that's causing it to run away with a memory leak.

Server options:


I tried RotaryCraft, but the windmills crash the server on placement. So no-RotaryCraft items are placed.

I have the following items:
  • 4 Electric Furnace
  • 2 Generators
  • 1 Batbox
  • 1 Metal Former
  • 1 Compressor
  • 1 Ore washer
  • 2 Macerators
  • Bed
  • 4 Barrels
  • Several iron chests
  • Blast Furnace (HLSA, not vanilla steel)
  • Wheat farm
  • Carrots
  • Ender seeds
  • House made of stone bricks & wood stairs
Even with just my chunks loaded, after a few hours, it will stop working. With 2 people on, it survives less time, but usually no less than 30 minutes.

It also likes to crash after building nether gates, but that might be coincidental.

Anyone else reporting a similar issue? Problem with the upgrade from 1.0.1 -> 1.1.1?

Thanks for your assistance in advance and putting together such an awesome mod pack!

What's your server specs?

Also while it may seem a strange request, could you take a back up and pull IC2 off the server as a test for me? I am getting some strange reports since the IC2 update.
 

DarkRaven

New Member
Jul 29, 2019
11
0
0
What's you server specs?
Linux 2.6.32-5-amd64 #1 SMP Sun Sep 23 10:07:46 UTC 2012 x86_64 GNU/Linux

processor : 0
vendor_id : GenuineIntel
cpu family : 6
model : 26
model name : Intel(R) Xeon(R) CPU E5520 @ 2.27GHz
stepping : 5
cpu MHz : 2261.030
cache size : 8192 KB
fpu : yes
fpu_exception : yes
cpuid level : 11
wp : yes
flags : fpu de tsc msr pae cx8 sep cmov pat clflush mmx fxsr sse sse2 ss ht syscall nx lm constant_tsc rep_good aperfmperf pni ssse3 cx16 sse4_1 sse4_2 popcnt hypervisor lahf_lm ida
bogomips : 4522.06
clflush size : 64
cache_alignment : 64
address sizes : 40 bits physical, 48 bits virtual
power management:
4 procs total, same specs.

MemTotal: 4112828 kB
MemFree: 668548 kB
Buffers: 116780 kB
Cached: 539320 kB
SwapCached: 780 kB
Active: 3136092 kB
Inactive: 200816 kB
Active(anon): 2679416 kB
Inactive(anon): 1428 kB
Active(file): 456676 kB
Inactive(file): 199388 kB
Unevictable: 0 kB
Mlocked: 0 kB
SwapTotal: 458744 kB
SwapFree: 455424 kB
 

X3773

New Member
Jul 29, 2019
9
0
0
We had the same problem before. The fix we had for it was to increase the Perm Max. It's related to java running out of RAM to create the needed classes, this is not related to the max you give the minecraft server.

Add the following to the start up extra arguments of the server. Increasing to 128MB or 256MB should fix your problem.

Code:
-XX:MaxPermSize=256m
 
  • Like
Reactions: DarkRaven

DarkRaven

New Member
Jul 29, 2019
11
0
0
We had the same problem before. The fix we had for it was to increase the Perm Max. It's related to java running out of RAM to create the needed classes, this is not related to the max you give the minecraft server.

Add the following to the start up extra arguments of the server. Increasing to 128MB or 256MB should fix your problem.

Code:
-XX:MaxPermSize=256m
Thanks X3773, but it just "crashed" again. You see it save the world, then close the server down. Just started it back up again.
 

Jadedcat

New Member
Jul 29, 2019
2,615
1
0
Has this update been postponed? We are eagerly awaiting to start using RotaryCraft again.
I am waiting on a couple fixes before release. You can manually update. There's been quite a few unique new bugs this go round that I have to track down and hopefully find fixes for.
 

X3773

New Member
Jul 29, 2019
9
0
0
Thanks X3773, but it just "crashed" again. You see it save the world, then close the server down. Just started it back up again.
Did you get anymore errors about "Caused by: java.lang.OutOfMemoryError: PermGen space" after you made the change?
 

DarkRaven

New Member
Jul 29, 2019
11
0
0
Spoke too soon, just happened

2014-02-07 20:04:28 [SEVERE] Encountered an unexpected exception NoClassDefFoundError
java.lang.NoClassDefFoundError: net/minecraft/world/CallableLvl3
at net.minecraft.world.World.func_72914_a(World.java:4421)
at net.minecraft.server.MinecraftServer.func_71190_q(MinecraftServer.java:662)
at net.minecraft.server.dedicated.DedicatedServer.func_71190_q(DedicatedServer.java:276)
at net.minecraft.server.MinecraftServer.func_71217_p(MinecraftServer.java:587)
at net.minecraft.server.MinecraftServer.run(MinecraftServer.java:484)
at net.minecraft.server.ThreadMinecraftServer.run(SourceFile:583)
Caused by: java.lang.ClassNotFoundException: net.minecraft.world.CallableLvl3
at net.minecraft.launchwrapper.LaunchClassLoader.findClass(LaunchClassLoader.java:186)
at java.lang.ClassLoader.loadClass(Unknown Source)
at java.lang.ClassLoader.loadClass(Unknown Source)
... 6 more
Caused by: java.lang.OutOfMemoryError: PermGen space
at java.lang.ClassLoader.defineClass1(Native Method)
at java.lang.ClassLoader.defineClass(Unknown Source)
at java.security.SecureClassLoader.defineClass(Unknown Source)
at net.minecraft.launchwrapper.LaunchClassLoader.findClass(LaunchClassLoader.java:178)
... 8 more
 

DarkRaven

New Member
Jul 29, 2019
11
0
0
I think I got this now. Java was 1.7u9. Jumped to u51 and it's been running pretty stably for a while now. Sorry for the noise.
 

X3773

New Member
Jul 29, 2019
9
0
0
Mod Pack: FTB Tech World 2
Mod & Version: CompactWindmills 1.0.2.2 and Steve's Carts 2 2.0.0.b10
Pastebin link to crash log: No crash
Whats the bug?
The recipe for Steve's Carts Iron Wheels is the same recipe for CompactWindmills Wooden Rotor. The Wooden Rotor overrides the Iron Wheels recipe.
Can it be repeated?
Yes
 

metalninjadragon

New Member
Jul 29, 2019
2
0
0
Followed DarkRavens advice as well as the PermGen comment. Don't know which one fixed it but it certainly did.
I played waaay to long yesterday with no crashes. (prior to that I got maybe 15 mins)
So curse you for making me unproductive! and thank you.
Still have the standard gearbox rendering issues, but who uses gearboxes anyway when big reactors are installed..RF engine for all the things.
 

DarkRaven

New Member
Jul 29, 2019
11
0
0
It still goes down, but not as frequently. I was also getting 15-20 minutes until I updated Java, now it's about 3 hours or so and then it goes down. Only thing I see in the server.log is:

2014-02-09 17:00:06 [SEVERE] Reached end of stream for *.*.*.*
I see quite a few of those. However... I am seeing some oddness in the firewall logs:

Feb 9 20:38:45 mc kernel: [19708295.645613] iptables drop: IN= OUT=eth0 SRC=10.0.0.204 DST=*.*.*.* LEN=40 TOS=0x00 PREC=0x00 TTL=64 ID=45886 DF PROTO=TCP SPT=25566 DPT=58012 WINDOW=5840 RES=0x00 ACK RST URGP=0
Looks like ACK RST packets are being dropped. I wonder if that could trigger Java to throw an exception and that's what's crashing it. I'll try unblocking it to verify.
 

LeChuuck

New Member
Jul 29, 2019
13
0
0
What were you doing at the time? This looks like a different mod interfacing incorrectly with TE.
As i run a server and i was not on the server at the time i cant tell you what caused the crash but i can tell you that this is not the first time it crashes with the same error. There is another similar error that caused a crash but i cant tell you either what is the cause of it.

http://pastebin.com/t5mm5HdM
 

Jadedcat

New Member
Jul 29, 2019
2,615
1
0
As i run a server and i was not on the server at the time i cant tell you what caused the crash but i can tell you that this is not the first time it crashes with the same error. There is another similar error that caused a crash but i cant tell you either what is the cause of it.

http://pastebin.com/t5mm5HdM
Thats usually only seen when either 1.) the railcraft hidden block is on, which it isn't in the default configs. or 2.) another mod is interfacing incorrectly. Its a cross mod bug, but I am not sure which mod. I'll see if I can figure it out.
 
Status
Not open for further replies.