[1.7.10] The Ferret Business [WIP][BQ + HQM, 500+ Quests][v 0.2.6]

Benjsch

New Member
Jul 29, 2019
25
0
0
my pack keeps randomly going to 4 fps after playing for about 20 minutes. The log says [Server thread/INFO] [FML]: The state engine was in incorrect state SERVER_STOPPING and forced into state SERVER_STOPPED. Errors may have been discarded. Anyone know how I could fix this.
 

MeowXsis

New Member
Jul 29, 2019
6
0
0
@Caigan Is it possible to make a server for Ferret? I'd like to play with one of my friends on skype. But I havent have a clue how.
 

Viskase900

New Member
Jul 29, 2019
59
0
0
my pack keeps randomly going to 4 fps after playing for about 20 minutes. The log says [Server thread/INFO] [FML]: The state engine was in incorrect state SERVER_STOPPING and forced into state SERVER_STOPPED. Errors may have been discarded. Anyone know how I could fix this.


What were you doing prior to the drop in FPS? Working around your base or out exploring? Had you just switched dimensions recently? A little more detail may help.
 

Caigan

New Member
Jul 29, 2019
1,256
0
0
my pack keeps randomly going to 4 fps after playing for about 20 minutes. The log says [Server thread/INFO] [FML]: The state engine was in incorrect state SERVER_STOPPING and forced into state SERVER_STOPPED. Errors may have been discarded. Anyone know how I could fix this.
Enable Opis in the Edit Mods section and when in-game, type /opis to bring up a new window. Click the Run Opis button to start scanning your game, and you can flick through the windows. Most of it won't be easily understandable, but one that should be fairly helpful is looking at the Entity list and seeing if any are really high (Baabaras and Squids are the big culprits in TOO MANY AT ONCE in 0.0.3)

Have you added anything like Optifine, or removed anything like FastCraft? And yes, what were you doing before the drop in FPS?
 

Benjsch

New Member
Jul 29, 2019
25
0
0
I looked through entity problems and I didn't see any. When the fps problems started I was usually just stand around in my base. I've just started playing so I don't have any machines or anything and I have gone to any other dimensions yet. Btw im only having these problems on my laptop. once I started getting bad fps then I would exit the game and then when I rejoin the game, it would give me at massage I mentioned before and crash my minecraft. Once I relaunched the modpack it would let me play for a little before crashing me again.
 

Viskase900

New Member
Jul 29, 2019
59
0
0
I looked through entity problems and I didn't see any. When the fps problems started I was usually just stand around in my base. I've just started playing so I don't have any machines or anything and I have gone to any other dimensions yet. Btw im only having these problems on my laptop. once I started getting bad fps then I would exit the game and then when I rejoin the game, it would give me at massage I mentioned before and crash my minecraft. Once I relaunched the modpack it would let me play for a little before crashing me again.


I had a simular problem and part of it was fixed by adding Optifine and turning off most of the effects such as smoke particles and everything I didn't need. I have that problem with many very heavily modded packs like this one and a combo of optifine and trying different JAVA arguments for memory solved the problem for me. I still have the problem you describe when I travel from one dimension to another when it has to load a large number of chunks all at once but a quic restart fixes it for me.
 

Caigan

New Member
Jul 29, 2019
1,256
0
0
I looked through entity problems and I didn't see any. When the fps problems started I was usually just stand around in my base. I've just started playing so I don't have any machines or anything and I have gone to any other dimensions yet. Btw im only having these problems on my laptop. once I started getting bad fps then I would exit the game and then when I rejoin the game, it would give me at massage I mentioned before and crash my minecraft. Once I relaunched the modpack it would let me play for a little before crashing me again.
Are you using latest version of Java and how much RAM do you have allocated in the FTB Launcher?
 

Caigan

New Member
Jul 29, 2019
1,256
0
0
Yes I have the latest version of Java and I have 7 ram allocated for the ftb launcher.
Hmm, odd. Drop it to 4 gigs, I know Java sometimes doesn't like more than that(as odd as that sounds). The next time it fully crashes, you could upload the full crash log for me?
 

Benjsch

New Member
Jul 29, 2019
25
0
0
Hmm, odd. Drop it to 4 gigs, I know Java sometimes doesn't like more than that(as odd as that sounds). The next time it fully crashes, you could upload the full crash log for me?
First I had it at 1 ram and I was at 1 fps all the time. Then I moved it to 4 and i got frame drops every 10 sec. Then I moved it to 7 and now it's doing the crashes every so often. I only have 8 ram on my computer so I can put it any higher.
 

Caigan

New Member
Jul 29, 2019
1,256
0
0
First I had it at 1 ram and I was at 1 fps all the time. Then I moved it to 4 and i got frame drops every 10 sec. Then I moved it to 7 and now it's doing the crashes every so often. I only have 8 ram on my computer so I can put it any higher.
Thats one reason it could be happening : you shouldn't allocate more than half of your system's ram to Java or anything if you can help it. If you drop it to 4, add Optifine and turn off extra particles and stuff.
 

Benjsch

New Member
Jul 29, 2019
25
0
0
Thats one reason it could be happening : you shouldn't allocate more than half of your system's ram to Java or anything if you can help it. If you drop it to 4, add Optifine and turn off extra particles and stuff.
Ok I'll try it.
 

Caigan

New Member
Jul 29, 2019
1,256
0
0
VERSION 0.0.4 IS NOW OUT
Condensed Changelog :
  • 38 New Quests!
  • 43 New Blind Bags!
  • Lots of quest fixes!
  • Reduced difficulty of Lycanites Mobs, Infernal Mobs, and Blood Moons
  • Better worldgen configs - Much less starting on a lonely island in the ocean!
  • New mods!
    • Deco Craft - Lots of things to customize your builds with!
    • Dimensional Anchors - A much better Chunk Loader!
    • Thermal Dynamics - Thermal Ducts are back!
    • Iguana Tweaks - Level up your Tinker's Construct tools!
    • Open Modular Turrets - Base Defense!
  • Lots of config and mod tweaks to help reduce lag!
 
Last edited:

Caigan

New Member
Jul 29, 2019
1,256
0
0
NOTE
It seems a lot of people are having issues downloading the pack. I've contacted the third party team on this issue. Until it is fixed, either do not update yet, or try different download servers
 

merlin43210

New Member
Jul 29, 2019
64
0
0
Ooo yay I just downloaded 0.0.4 this is cool should go well with the other modpacks I'm playing I needed a cool open world pack to play.:)
 

merlin43210

New Member
Jul 29, 2019
64
0
0
NOTE
It seems a lot of people are having issues downloading the pack. I've contacted the third party team on this issue. Until it is fixed, either do not update yet, or try different download servers
Oh that's to bad I'm sorry that it does not download well for others.:( But it worked for me.
Umm hey I added this to save on posts but now the title screen says version 0.0.2.o_O
 

Mlukvai

New Member
Jul 29, 2019
128
0
0
NOTE
It seems a lot of people are having issues downloading the pack. I've contacted the third party team on this issue. Until it is fixed, either do not update yet, or try different download servers

It usually takes some time before the download works, even if it says it's ready. It will probably work soon.

Oh that's to bad I'm sorry that it does not download well for others.:( But it worked for me.
Umm hey I added this to save on posts but now the title screen says version 0.0.2.o_O

It seems as if you had the previous version installed, it will automatically try to run that version when the download doesn't work.