Unable to submit EU.

D

Diggr_

Guest
So I'm transferring EU to the MSFU, and right clicking on the MSFU I can see the power going in. I have it transferring via an insulated copper cable coming from an IC2 Generator, pretty basic setup, but just to get it ticking over. However, unlike the Biomass and RF quests which I could see progressing this appears to not be updating and it is still at 0/3000000 EU. Is there a trick to getting the MSFU to accept it?
 

SolManX

New Member
Jul 29, 2019
991
0
1
In the guide under In case of emergency:

My quests are broken
If you ever find yourself in a situation where one of the computer screens seems to have failed, you can try going inside the main pyramid. Inside you will find a button hidden behind a trapdoor. This button is used to reset the central computer and can help to fix a lot of problems with broken quests.

 

Zettt

New Member
Jul 29, 2019
27
0
0
In the guide under In case of emergency:

My quests are broken
If you ever find yourself in a situation where one of the computer screens seems to have failed, you can try going inside the main pyramid. Inside you will find a button hidden behind a trapdoor. This button is used to reset the central computer and can help to fix a lot of problems with broken quests.
Does not work for me. Rebooted several times, waiting hours in between.
 

SolManX

New Member
Jul 29, 2019
991
0
1
Does not work for me. Rebooted several times, waiting hours in between.
I've seen somewhere that it might work if you close/reopen your game first and then reboot using the reset button, if you haven't already tried that of course.

I haven't had your problem though so can't say from personal experience.
 

Zettt

New Member
Jul 29, 2019
27
0
0
No, that does not work. I'm playing for about two weeks now. I cheated me the items I was supposed to get. No reset of the OpenComputers computer helped. No matter how long I waited. All the MFSUs below the monument are fully charged.
 

EveTater

New Member
Jul 29, 2019
10
0
0
Same issue, still not letting me submit EU (also the shock absorber quest has never worked on any of my worlds for some reason and this doesn't fix it either)
 
C

ComponentOwl933

Guest
Same issue, still not letting me submit EU (also the shock absorber quest has never worked on any of my worlds for some reason and this doesn't fix it either)
Go into spectator and go inside the wall behind the screen for eu. Switch to creative and one of the blocks will be a computer block from opencomputers, click on it and hit start. The EU will take some time to start then it will work, its off by default and a known issue. Sometimes the reset works, sometimes it doesn't, I had to figure it out the hard way. lol
 
  • Like
Reactions: Pyure

EveTater

New Member
Jul 29, 2019
10
0
0
Go into spectator and go inside the wall behind the screen for eu. Switch to creative and one of the blocks will be a computer block from opencomputers, click on it and hit start. The EU will take some time to start then it will work, its off by default and a known issue. Sometimes the reset works, sometimes it doesn't, I had to figure it out the hard way. lol
This did help a little (forgot spectator mode was a thing) and I was able to fix the shock absorber quest but the eu one was already on. The issue seems to be the game refuses to pull energy from the MFSU (and therefore I also cannot add any via immersive engineering conduits which turn rf to eu). I added redstone to the mfsu and it gained charge but its not going through to the others in the setup to be converted to quest progress. Ive tried breaking and replacing it.
 
C

ComponentOwl933

Guest
This did help a little (forgot spectator mode was a thing) and I was able to fix the shock absorber quest but the eu one was already on. The issue seems to be the game refuses to pull energy from the MFSU (and therefore I also cannot add any via immersive engineering conduits which turn rf to eu). I added redstone to the mfsu and it gained charge but its not going through to the others in the setup to be converted to quest progress. Ive tried breaking and replacing it.
Try using the cable you make with wire cutters after hammering the ore into a plate with the generator. I can't remember which mod its from exactly but it's called "Generator" and that was all I believe it's apart of the same mod as the tin cable.
 
C

CatMorgan

Guest
I am having this problem too -- I have tried to put the game in creative or spectator mode and it tells me I can't use that command. I looked behind the wall and the MSFU units inside seem to be getting power, but no matter how many times I reset, it's not working. On one reset it went to 55296 but now it's not moving. I know there is current because I electrocuted myself :D Help?