1. Please make sure you are posting in the correct place. Server ads go here and modpack bugs go here

Itemducts not extracting - FTB Monster (1.6.4)

Discussion in 'General FTB chat' started by Archie Duffy, Jun 14, 2014.

  1. Archie Duffy

    Archie Duffy New Member

    Hello my fellow beast feeders, thank you for taking the time to click on this post and read it. The title pretty much says it all, but for people needing extra information here it is; not so long ago I set up an efficient tree farm, it was all working fine. Until now, the itemducts I am using to extract the wood, saplings and apples stopped extracting items from the chest after my client crashed.

    Screenshots

    Fixed it, all I needed to do was destroy everything and put it back. Working like a charm now.
     
    Last edited: Jun 15, 2014
  2. MrCowle

    MrCowle New Member

    I can't view your screenshots. It may be just me but seeing as nobody else has posted here I thought I might let you know.
     
  3. malicious_bloke

    malicious_bloke Over-Achiever

    Broken for me too.
     
  4. Moasseman

    Moasseman New Member

    Ya gotta drag em to a new tab.
     
  5. Archie Duffy

    Archie Duffy New Member

    Fixed the screenshots, hopefully you can see them now.
     
  6. Moasseman

    Moasseman New Member

    Which itemducts are not working? Are they supplied with a redstone signal? (can't see if they have a servo in em :3)
     
  7. Archie Duffy

    Archie Duffy New Member

    Yes, they both have a servo in them and all the itemducts you can see in the screenshots won't pull anything out of the chest. The one on the left leading to the tesseract has oak wood whitelisted and the one on the right has saplings and apples whitelisted.
     
  8. Moasseman

    Moasseman New Member

    Are both ends of tesseracts chunkloaded?
     
  9. Archie Duffy

    Archie Duffy New Member

    No, but I'm always in those specific chunks anyway.[DOUBLEPOST=1402783630][/DOUBLEPOST]Just got the itemduct on the right to work, the one on the left is still unresponsive.
     
  10. malicious_bloke

    malicious_bloke Over-Achiever

    I always found whacking things with a wrench until they do as they're told is the purest form of engineering.

    Unless you're playing with IC2, in which case its entirely random what happens because :windowlicking:
     
    Archie Duffy likes this.
  11. Archie Duffy

    Archie Duffy New Member

    Unfortunately that was not the case.
    #BrokenForever
     
  12. belgabor

    belgabor New Member

    In most cases if itemducts don't work items have nowhere to go. From your screenshots I cannot tell where the items go from the receiving tesseract.
     
  13. Archie Duffy

    Archie Duffy New Member

    After the items go through the tesseract they end up in redstone furnaces, I know my set up should work because it was working fine for around 5 hours before the itemducts broke.
     
  14. KerbecsDX

    KerbecsDX New Member

    You said the items go into a redstone furnace. Just making
    sure, but you have the side where the itemduct connects to the furnace set to input (blue) right? (Sorry for spelling mistakes, I'm on my phone.)

    Edit: Oops sorry, didn't see the last bit under the link.
     
    Last edited: Jun 15, 2014
  15. belgabor

    belgabor New Member

    You're on Monster, why not rip them out and replace with Ender IO conduits, at least to test wheter the issue is in the conduits or somewhere else.
     
    malicious_bloke likes this.

Share This Page